Nostalgi och trädgård

Visst kliar det i fingrarna att snart få starta med vårbruket i trädgården eller i täppan?
I söndags försökte maken borra hål i näckrosdammens is. Den var säkert minst 40 cm tjock och något vatten kom inte upp ur hålen.
Barnbarnen och jag fyllde några fat med jord och sådde sedan gräsfrön för att förbereda underlaget till påskbordsdekorationen.
Det är viktigt att hålla jorden fuktig genom ha den täckt med plastfolie till att börja med.
Sedan kunde jag inte låta bli att så penséfrön i en kasett med små krukor. Allt står nu i källaren för att förhoppningsvis börja gro.
Jag läste just en trevlig artikel i Dagens Industri om

"Återbruk växer i nya trädgårdar" den 23/3 .

Nostalgin är ett jättestarkt inslag  - attiraljer som gamla fågelbad, skulpturer och gjutjärnsurnor blandas med 50-talsmöbler. Det ökade trädgårdsintresset hänger ihop med längtan efter ett långsammare tempo, anser Lotta Ahlvar. Fler blir intresserade av att göra saker med sina händer. vare sig det är att påta i jorden, baka surdegsbröd eller sticka, virka eller sy !"
Hon fortsätter:
"Den starka trädgårdstrenden är även en stark influens i vårens klädmode. Det är extremt mycket blommor på alla klänningar, skjortor och t.o.m. på killarnas kavajer. Äkta vintage, återbruk av gamla kläder och det eviga kretsloppstänkandet är starka trender i vår!"  

Ja, nu gäller det att plocka fram gamla blommiga gardiner att använda till trädgårdsdukar eller varför inte sy en snygg sommarkavaj, väst eller långkjol! Maken kan få en blommig slips och en blomma i knapphålet till sommarens fester.
Kom gärna med Dina "blommiga" tips!

Med vänliga hälsningar

Birgitta - som längtar efter våren och att tjälen skall gå ur marken! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0